Als marinekadet zijn activiteiten op en rond het water niet vreemd. Kunnen zwemmen is dan ook een belangrijke vereiste. Maar kunnen zwemmen in zwemkledij is 1 ding... wat als het zou fout lopen aan boord of op de rand van het water? Wat als ze volledig aangekleed in het water terecht zouden komen? Deze zaken werden vandaag uitvoerig getest in het zwembad. Zwemmen, duiken, springen, drijven, door hoepels onder water doorgaan of een hindernis overschrijden... en dit alles.. aangekleed. Sommigen ondervonden dat het allemaal nog zo gemakkelijk niet was.

Na een aantal intense uren in het water, tijd voor wat les.

De juniors werden ondergedompeld in de wereld van de zeemanstaal.. Zo leerden ze dat ze eten in de "mess", het eten bereidt wordt in de kombuis en dat een mast meer is dan een paal waar de vlag in kan gehesen worden.

De scheepsgezellen en hogere graden kregen dan weer eerst een keuring van hun parade uniform. Met jonge jongens en meisjes in volle groei is het niet vreemd dat een broek te kort wordt en we willen er toch netjes uit zien. Nadien, alles rond coordinaten, azimutten, kaartschalen en berekeningen. Een goede voorbereiding om hopelijk niet meer verkeerd te lopen tijdens een dropping.