Kadetten van de afdeling Oostende dienen voorbereidt te zijn op alle mogelijke situaties. Om die reden beschikken zij over een lijst "wat heeft een kadet altijd mee". Voor een aantal blijkt het echter soms wat moeilijk om deze lijst in een compacte versie mee te nemen en daarom kreeg iedereen het eerste uur een les en overzicht van de commandant zelf. Ook werd hun uitgelegd waarom sommige zaken mee moeten zijn en dat deed menig kadet toch even versteld staan.
Nadien, tijd voor de lessen. De juniors kregen les over alternatieve tochttechnieken terwijl de kadetten een herhaling kregen over het gebruik van de kaart en het kompas. Beide groepen zullen deze technieken nodig hebben voor de namiddag activiteit.
Tijdens de lessen kreeg de afdeling ook bezoek van de collega's van de afdeling Antwerpen, dewelke op weg waren naar hun activiteit in het noordzeebad van Oostende.
Na de theorie natuurlijk de praktijk. De juniors gingen op tocht in de omgeving van de basis en konden zo laten zien dat ze bewust zijn van de banen die ze aflopen en hoe deze er uit zien op hun kaartjes.
De kadetten vertrokken dan weer richting De Haan om te leren azimutten op een kaart zetten . Niet altijd eenvoudig van de weg te vinden wanneer de kaart en de realiteit niet steeds overeen komen.
Voor iedereen alvast weer een leerrijke dag!