Gisteren was het de Nieuwjaarsreceptie bij het Koninklijk Marine Kadettenkorps Afdeling Oostende.
Veel juniors, kadetten en ouders mochten we verwelkomen in onze bunker 'Blok A'.
Voor velen ook een nieuwe bedoening, voor veel ouders was het de eerste maal op een nieuwjaarsreceptie van het kadettenkorps.
Al onze kadetten en juniors deden hun best om in het perfect derde of eerste uniform aanwezig op enkele kleine schoonheidsfoutjes na..
Maar dat kon de pret niet bederven, deze dag ging het over de vooruitgang die onze kadetten en toekomstige kaderleden al geboekt hebben!!!
En daar zij wij als kader, de CO en XO enorm trots op!
Onze ouders konden de trots lezen in de ogen van hun kinderen, zij die geslaagd waren in hun examen, of het ereteken mochten ontvangen van 100/150 vaardagen, of van 3/5 jaar goede dienst bij het kadettenkorps!
Met dank aan de Eerste kwartiermeester-chef Boedt en Commandant Daniels om onze jongeren mee te helpen bevorderen en hiervoor een memorabel beeld vast te leggen voor onze familieleden!
Maar laat ons ook niet vergeten, de gelofte-aflegging en hoe trots de ouders het geloftekoord mochten geven aan de kadetten.
De LANIARD of geloftekoord symboliseert 3 zaken, nl.:
- witte kleur = oprechtheid
- verbinding = broederlijkheid
- de koord = paraatheid
Iets dat onze jongeren getoond hebben te bezitten. En daar mogen ze oprecht heel fier op zijn!
Helaas konden niet alle ouders aanwezig zijn tijdens deze ceremonie. Gelukkig konden we rekenen op enkele 'stand-in mama's' voor het moment, want dat zijn we binnen afdeling Oostende: één grote familie.
Je leest het, oprecht ben ik heel erg trots op wat onze jongeren al bereikt hebben!
Met dank aan al onze kaderleden, burgermedewerkers, feestcomité om dit op alle mogelijke manieren te realiseren voor onze jongeren!
We zien elkaar terug op 27 januari voor onze eerste korpsdag van 2024  </div><div articleid=