Zaterdag 3/12/22
Een verslag van Chef Van Den Cruyce:
De ochtend begon zoals gewoonlijk met de vlaggen groet.
Daarna was het zo ver de kadetten maakten zich klaar om op dropping te Vertrekken.
Eenmaal op de dropping plaats aangekomen volgde er nog een briefing van chef Maertens.
Het spel kon beginnen 1 voor 1 mochten de groepen vertrekken. Adhv coördinaten zetten de kadetten de route die ze volgde uit op de kaart .
Op de plaats succesvol aangekomen was er nog een opdracht die ze moesten uitvoeren om hun oefening compleet te maken. Verschillende opdrachten passeerden: een sid-bridge, hoe langer je de positie kon aanhouden hoe meer punten.
Op het einde terug naar de basis, waar hun een lekkere tas soep naar keuze of chocomelk opwachtte.
Heerlijk zo'n tas even lekker opwarmen na de temperatuur van buiten en toch nog gezellig samen zitten tegen elkaar vertellen wie waar geweest was en wat ze allemaal gedaan hadden op de dropping.
Hierop volgde voor het grootste deel van de groep nog en les drill .
Terwijl het andere deel van de groep de corvee taken op zich nam .
Het einde van de dag breekt aan dus tijd voor de vlaggen parade terwijl de ouders trots naar hun zoon of dochter toekijken.
 
En wat beleefden de juniors?
Een verslag van hun begeleidende onderofficier Chef Van Loo:
De dag startte met een herhaling van de drill ook voor de nieuwe onder de juniors werd er extra uitleg gegeven van de drill. Na een korte pauze met warme soep en chocomelk ging de les van start. Ze kregen uitleg hoe ze aan de hand van herkenningspunt zich konden oriënteren op de kaart, welke verschillende wegen er op een kaart stonden en zo veel meer. Na de middagpauze trokken de juniors naar het voetbalveld want een militaire estafette stond op het programma! Met onder andere oefeningen zoals sluipen hadden de juniors het erg warm in het koude weer ! Na een korte intermezzo op de basis mochten de juniors zicht wat ontspannen op het speelplein, en wat voetbal.
De juniors hebben het super gedaan! Proficiat aan alle juniors!
❤️