Een nieuw jaar, een nieuw begin en dit hebben ook de kadetten en juniors mogen ontdekken.

Al voor de aanvang van de vlaggenparade konden ze ontdekken dat de discipline werd aangescherpt. Een inspectie van de uniformen toonden immers aan dat velen hun botinnen waren vergeten te kuisen... Zelfdiscipline start met een deftig en proper uniform... Zo ook dient de dag en de vlaggenparade te starten....

Nadien, traditioneel de lessen drill gevolgd door een korte pauze. Gezien tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal trofeeën niet uitgereikt waren, nam de commandant er even de tijd voor op dat moment. Meest verdienstelijke kadet 2019 werd Jelle en meest aanwezige kadet 2019 was Yarin. BZ aan beiden!

De rest van de voormiddag werd verder ook nuttig benut. De juniors kregen les over het kompas, de kompasroos en de marsrichtingen terwijl de kadetten les kreeg over het korps, haar geschiedenis en haar werking.

Na een heerlijk middagmaal, waarbij ze alweer konden genieten van een heerlijk kopje verse soep gemaakt door een van de burgermedewerkers, was het tijd voor wat actie.

De kadetten gingen de hindernissenpiste, aanwezig op het domein onveilig maken. Kruipen, sluipen, ondergrondse gangen verkennen.. alles was mogelijk.
Ook de juniors maakten gretig gebruik van het domein en oefenden op het gebruik van het kompas en het bepalen van de marsrichtingen.

Kortom, weer een boeiende en leerrijke dag voor allen!