Het is algemeen geweten dat de jongens en meisjes van het koninklijk marine kadettenkorps zich thuis voelen op, rond en in het water en met deze bijzondere activiteit konden ze deze keer ook kennis maken met hoe het voelt onder water.
Na wat theorie het eerste uur van de dag kregen de kadetten een initiatie duiken en freedive.
Bij het freediven leerden ze hoe ze, door een aantal ademhalingstechnieken, zichzelf tot rust konden brengen om zo gedurende een tijdje onder water te kunnen vertoeven zonder zuurstof.
Bij het duiken daarentegen konden ze ervaren hoe het aanvoelt onder water terwijl ze moeten ademhalen via een ontspanner gekoppeld aan een duikfles.. Voor sommigen toch wel een indrukwekkende ervaring!
In de namiddag dan weer even tijd om te ontspannen aan de hand van een spelletje "capture the flag".
Op het einde van de dag kregen ze allen hun brevetten uitgedeeld en volgde een verrassing voor de commandant. Hij was namelijk jarig in de loop van de week en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Hij werd getrakteerd op kadootjes, taart en pannekoekjes en ook de hapjes ontbraken niet!
Alweer een zeer boeiende dag dus dewelke georganiseerd kon worden dankzij de hulp van @duikpuntduikschool waarvoor onze oprechte dank!